GRATIS Kennismakingsgesprek

Healing, wat is dat?

Patrick Scholten - Reiki

Healing is een verzamelnaam voor diversen technieken die gebruikt worden om bij iemand ontspanning, verlichting van pijn of andere aandoeningen te ontlasten of zelfs weg te nemen.

Als basis van de healing die ik geef gebruik ik Reiki, dit voer ik uit volgens de Usui methode. Ik ben opgeleid tot de derde graad, oftewel Reiki-master. Dit houdt onder andere in dat ik ook mensen mag opleiden en inwijden tot het gebruik van Reiki. In de toekomst wil ik dit ook gaan doen, mocht daarvoor voldoende interesse zijn. Mocht jij daarin geïnteresseerd zijn, neem dan gerust contact met me op.

Wil je direct een behandeling plannen? Klik dan hier.

Wat is dat dan?

Healing (Reiki) is een universele energie die van De bron komt. Klinkt lekker zweverig, maar eigenlijk is het heel aards. Alles is namelijk energie, jij bent energie, je woning, de meubels in je woning, planten en dieren…ALLES… Alleen heeft de ene energie een dichtere vorm, waardoor je het kan aanraken, dan de energie waarmee healing gegeven wordt. Je zou die energie kunnen vergelijken met de energie die jouw mobieltje gebruikt om verbinding te maken met de zendmast. Alleen is healing energie wel gezond voor je 😉

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van die universele energie. Met deze energie wordt het zelf helend vermogen, wat wij allemaal bezitten, gestimuleerd. Reiki is een holistische natuurgeneeswijze, die op alle niveaus doorwerkt: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Waar is het goed voor?

In het begin van deze blog gaf ik al een klein beetje aan waar healing goed voor kan zijn, bv. ontspanning, verlichting van pijn of andere aandoeningen te ontlasten of zelfs weg te nemen. Andere aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn: hoofdpijn, spierpijn, een bepaalde druk ergens in je lichaam (zoals bijvoorbeeld je middenrif) of een algeheel gevoel van gespannenheid.

Let op, ik zeg hiermee natuurlijk niet dat dit één of ander wondermiddel is waardoor je de reguliere gezondheidszorg niet meer nodig hebt, NEEEE. Zie een healing asjeblieft als een toevoeging, niet als een vervanging.

De meeste mensen die bij mij komen hebben klachten dat ze zich ‘geblokkeerd’ voelen, dat ze op een punt in hun leven staan waar ze het gevoel hebben even niet meer verder te kunnen. Daarnaast hebben ze behoefte aan ontspanning, extra energie en verlichting.

Patrick Scholten - Behandeltafel

Hoe gebruik ik het?

Je hebt bij mij de keuze uit twee manieren om een healing te ontvangen. De eerste is bij mij in de 'praktijk' en de tweede is tijdens een stilte wandeling in de natuur.

Wanneer je via de planningstool een afspraak hebt ingepland voor een Healing Booster mag je op de geplande datum en tijd naar mijn 'praktijk' komen of naar de locatie in de natuur.

Eenmaal daar aangekomen krijg je van mij een warm ontvangst. Kom je in de praktijk, dan bied ik je wat te drinken aan en nemen we even plaats op de bank, zodat jij je drinken kan opdrinken. Waar we ook zijn, gaan we er voor zorgen dat jij even kunt ‘landen’.

Vanaf het moment dat je bij mij bent begint de healing al, op een onbewust niveau maak ik ‘verbinding’ met jouw systeem. Hierdoor krijg ik al het één en ander door waardoor ik je eventueel gerichte vragen zou kunnen stellen of tijdens de behandeling ‘weet’ waar ik wat extra energie mag laten stromen.

Behandeling in de praktijk

Zorg ervoor dat je lekker zittende kleding hebt aangetrokken wanneer je hebt gekozen om de behandeling in mijn praktijk te ontvangen. Je mag namelijk lekker 1,5 uur gaan liggen tijdens de behandeling. Je wordt lekker toegedekt met een warm dekentje.

Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plekken op jouw lichaam, daarbij neem ik natuurlijk in acht of jij dat goed vind of niet. Er is geen volgorde die ik aan hou, behalve dat ik start bij het vasthouden van je schouders. Dat is voor mij het startpunt waarbij ik jou goed grond en ervoor zorg dat jij alleen de energie krijgt die voor jou bedoeld is.

Wat je allemaal gaat voelen, zien en/of ervaren tijdens de behandeling kan ik je helaas niet van te voren vertellen, dat verschilt per persoon en per moment. De ene voelt alleen warmte op de plek waar ik mijn handen hou en verder niks, waarbij een andere een hele spirituele reis maakt waarbij die persoon allerlei symbolen en visualisaties ziet. Ieder persoon krijgt wat hij of zij nodig heeft en voor open staat op dat moment.

Behandeling in de natuur

Zorg ervoor dat je lekker zittende kleding en goede schoenen (die eventueel vies mogen worden) hebt aangetrokken wanneer je hebt gekozen voor de behandeling in de natuur. Hou hierbij natuurlijk ook rekening met het weer.

Wanneer ik je heb ontvangen maken we even een praatje waarna we beginnen met de wandelen. Deze wandeling doen we in volledige stilte en zal door het bos, duinen en eventueel over het strand gaan. Door de stilte kan ik mij volledig op jou afstemmen en zal de energie van de bron en de natuur via mij naar jou toe stromen. Klinkt lekker zweverig, tot je het hebt ervaren 😉

Tijdens de wandeling kunnen er momenten zijn dat ik aangeef dat we even gaan stil staan of gaan zitten. Als ik dat voel zal ik mijn handen ergens op je lichaam plaatsen, uiteraard met jou toestemming. Dan vraag ik je jouw ogen te sluiten en geef ik je eventueel verdere aanwijzingen. Na verloop van tijd zullen we weer verder gaan lopen.

Afsluiting

Wanneer je in de praktijk bent laat ik je weer even landen en op eigen tempo rechtop gaan zitten.

Tijdens de wandeling zal ik op het eindpunt aangeven dat we klaar zijn.

Samen doen we even een kleine oefening om weer goed te aarden en aanwezig te zijn in ons lichaam en de behandeling dankbaar af te sluiten.

Soms wil het gebeuren dat ik tijdens de behandeling iets door heb gekregen, wat ik jou mag meegeven. Dat zal ik dan tijdens de afsluiting ook met je delen.

Nazorg

Tijdens de behandeling kan er op onbewust niveau veel met je gebeuren. Dingen die je in eerste instantie niet merkt, ziet of voelt. Mijn advies is ook altijd om na de behandeling rust te nemen en voldoende water te drinken. De rust heb je nodig omdat er in je systeem veel gebeurd is en soms kunnen er zelfs ook reacties vanuit je systeem komen. Dit hoeft natuurlijk niet! Het kan wel tot een week duren voordat je eventueel iets merkt.

Reacties die je zou kunnen merken zijn bijvoorbeeld boosheid, frustratie, verdriet, een leeg gevoel, hoofdpijn of juist even een sterkere fysieke pijn. MAAR, dit is tijdelijk! Laat het gebeuren en geef het de ruimte om te zijn en uit die gevoelens. Neem ze waar en accepteer ze en neem waar wat het met jou doet, want juist bij zo’n reactie ligt nog iets waar jij wat van mag leren.

Ongeveer een week na de behandeling zal ik contact met je opnemen om te kijken hoe het met je gaat. Natuurlijk mag je mij ten alle tijden zelf benaderen als je het moeilijk hebt wanneer je ‘last’ hebt van de eerder genoemde reacties of met vragen zit. Dan zal ik je daarin natuurlijk ondersteunen.

Benieuwd wat andere ervan vonden?

Onlangs had ik een healing sessie mogen ontvangen van Patrick.
Voorafgaand aan de sessie merkte ik een bepaalde gejaagdheid bij mezelf en voelde het alsof het nooit 'af' was.
Tijdens de healing voelde ik een positieve energie door m'n lijf stromen en ook een fijn gevoel van rust.
Alsof alles al goed was.

Patrick creëert een fijne en tegelijkertijd professionele sfeer.
Het fijne van een Healing sessie vind ik dat je er niet zo veel bij hoeft te praten, maar gewoon kunt beleven.