GRATIS Kennismakingsgesprek

Hypnose, wat is dat?

Ik vermoed dat jij bij het horen of zien van het woord “hypnose” direct aan het volgende moet denken. Je ziet een aantal mensen op een podium staat en één van die mensen is de hypnotiseur. Hij doet of zegt wat dingen en de andere mensen ‘veranderen’ in een kip of ander dier of ze verstijven volledig en kunnen niks meer bewegen.

Deze vorm van hypnose noem ik “show hypnose”. Dat soort dingen doe je bij mensen als je een leuke show neer wil zetten. Wellicht ben je nu benieuwd of ik dat ook bij jou zou kunnen doen… Het antwoord is JA.

Je volgende vraag zou dan kunnen zijn: “Zou je dat ook doen bij mensen?”, ja, dat zou ik kunnen doen om iemand te laten zien en voelen wat hypnose OOK kan en je te verbazen. Maar ook zeker om je te laten zien, voelen en horen dat je alles bewust meemaakt, voelt en hoort en je op elk moment zelf uit hypnose kunt komen.

Maar wanneer jij bij mij komt, voor een Hypnose Booster, gaan we geen show neerzetten, maar gaan we de therapeutisch kant van hypnose gebruiken.

Wil je direct een sessie plannen? Klik dan hier.

Hoe kan hypnose jou helpen?

Hypnose kan voor uiteenlopende zaken worden ingezet, zo kun je onder andere:

  • Van angsten en fobien afkomen
  • Van diversen allergieën (zoals bv. hooikoorts) afkomen
  • Opgelopen trauma’s loslaten vanuit je huidige leven, maar ook vanuit vorige levens (regressie)
  • Meer ontspanning in je leven krijgen
  • Van verslavingen af komen

Ga zo maar door, er zijn talloze zaken waarbij hypnose kan helpen. En een bijkomend voordeel is, dat het ook nog eens snel en effectief werkt. Je hoeft dus niet maanden of jaren in therapie te zijn om eindelijk resultaten te gaan merken. Soms kan één sessie al genoeg zijn.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je voor de eerste keer bij mij komt, voor een Hypnose Booster, gaan we, naast het kennismakingsgesprek, eerst een korte intake houden om helder te krijgen waar jij tegenaan loopt of waar jij vanaf wil. Aan de hand van de intake en het probleem dat jij doet, gaan we kijken hoeveel behandelingen je eventueel nodig hebt.

Aan de hand van het probleem dat jij doet is het goed mogelijk dat je al genoeg hebt aan één sessie, maar mocht je rondlopen met een wat ‘groter’ probleem, dan zou het nodig kunnen zijn dat we drie sessies of meer gaan doen. Naderhand is het mogelijk om op eigen initiatief losse boosters te nemen om jezelf weer even te boosten.

Nazorg

Tijdens de sessie gebeurt er op onbewust niveau onwijs veel. Dingen die je in eerste instantie misschien niet merkt, ziet of voelt. Mijn advies is ook altijd om na de sessie rust te nemen en voldoende water te drinken. De rust heeft je systeem echt even nodig om alles wat er gebeurd is te verwerken en een plekje te geven.

Ongeveer een week na de sessie zal ik contact met je opnemen om te kijken hoe het met je gaat. Natuurlijk mag je mij ten alle tijden zelf benaderen als je het moeilijk hebt of wanneer je ‘last’ hebt van ‘onrust’ of met vragen zit. Dan zal ik je daarin natuurlijk ondersteunen.

Benieuwd wat andere ervan vonden?

Afgelopen weken drie hypno-sessies mogen ondergaan bij Patrick. Wat een bijzondere ervaring! In alle rust en met gevoel van vertrouwen mogen kijken naar dat stuk van mezelf waar ik vond dat aandacht nodig had om verder te kunnen groeien. Door de sessies prachtige inzichten gekregen in mezelf in mijn proces en in hoe mooi het Universum eigenlijk elke keer toch weer werkt, met liefde en eindeloos geduld...:)

Het heeft mij meer kracht gegeven dan ik durfde te hopen. De rust, professionele houding en bovenal het gevoel mezelf te mogen, nee...moeten zijn was een verademing en op zich al heel helend.
Dankbaar...
Patrick Scholten - Referenties - Mirjam Buma
Mirjam Buma
Zorgverlener