Over Patrick - Patrick Scholten Coaching

Over Patrick

Mijn naam is Patrick Scholten en mijn leven is tot nu toe niet altijd even vlekkeloos verlopen, het is vaak een behoorlijke rollercoaster geweest.

Op mijn vijfde werd ik seksueel misbruikt door een man, mijn ouders geloofde dat niet. Op dezelfde leeftijd kwamen mijn spirituele gaves naar boven, ik wist daar niet goed mee om te gaan. Ik zag en voelde andere dingen dan mijn leeftijdgenoten. Hierdoor keek en reageerde ik anders op situaties dan zij deden en werd ik gezien als een vreemde vogel en werd daardoor al gauw de pispaal van de klas. Ik leerde al snel om mijn werkelijke gevoelens, gedachten en uitingen te verbergen en het "juiste" te laten zien zodat ik niet meer gepest werd. Van huis uit kreeg ik het voorbeeld dat je met schreeuwen je zin veel makkelijker kon krijgen. Ik maakte ook kennis met het gevoel dat de ruzies die mijn ouders met elkaar hadden mijn schuld waren. De innerlijke strijd van alles weg drukken en schuldgevoelens wakkerde aan en ik kreeg het behoorlijk moeilijk met mezelf. De overlevingsstrategieën om mijzelf staande te houden werden in rap tempo ontwikkeld.

Patrick Scholten Coaching Landmacht

In juni van het jaar 2000 starte de Algemene Militaire Opleiding (AMO) bij de Koninklijke Landmacht. In april van 2001 was ik klaar met de AMO en de functie specifieke opleidingen. Het "echte" militaire leven begon. In mei van datzelfde jaar kreeg ik groots nieuws, ik kreeg te horen dat ik op uitzending moest naar Bosnië. Even stond m'n leven stil, maar daarna was ik onwijs enthousiast, echter de vriendin die ik toen had, dacht er net even iets anders over... In totaal ben ik drie keer op uitzending geweest, waarvan twee keer naar Bosnië. De eerste keer naar de plaats Banja Luka en de tweede keer naar Bugojno. De derde en laatste uitzending was naar Train Kowt (Kamp Holland) in Afghanistan.

Ik ben onwijs dankbaar voor de tijd die ik bij de Landmacht had, het was één van de eerste grote veranderingen in mijn leven. Het heeft mij verandert van muurbloem, die volledig met zichzelf in de knoop zat, naar een jonge man die meer levenservaring en bewustwording had gekregen. In 2009 besloot ik om te stoppen.

Ik kreeg een goede baan in de ICT. Op het werk en daarbuiten werd ik altijd gezien als een geliefd, succesvol persoon die alles voor elkaar had, sterk en stoer was.

In werkelijkheid cijferde ik mezelf constant weg in vriendschaps- en liefdesrelaties, maar ook in m'n werk. Het constant volhouden van die poppenkastvoorstelling werd voor mij steeds moeilijker. Vriendschappen vielen weg en liefdesrelaties eindigde in fiasco's.
Op het werk nam ik klussen aan die ver onder mijn niveau lagen, hierdoor kreeg ik geen uitdaging en had ik geen plezier meer in mijn werk. Aan de buitenkant zag niemand wat er aan de hand was, ik was namelijk echt een superster in het houden van een poppenkastvoorstelling.

Op een zondagochtend werd ik wakker, ik begon spontaan te huilen. De gedachte dat ik maandag weer naar het werk moest verstikte me. Ik kreeg geen last van een burn-out, maar van een bore-out. Het gevoel dat mijn leven anders moest en dat ik niet meer zo door kon gaan werd steeds sterker. Er moest nu echt iets veranderen!

"Toevallig" kwamen er toen diverse persoonlijke- en spirituele ontwikkelingsmogelijkheden op mijn pad. Deze greep ik met beide handen aan. Ik leerde hierdoor onwijs veel en het geleerde paste ik ook direct toe in mijn leven. Dit gaf mij rust, helderheid en een doel om voor te leven.

Dat doel is om zoveel mogelijk mannen te helpen om in balans te zijn met zichzelf. Ze te laten zien dat het goed is om gevoelens te tonen en dat je ernaar mag luisteren en er zelfs op mag vertrouwen.

Mijn fijn gevoeligheid is mijn drijvende kracht, het helpt mij om snel de vinger op de gevoelige plek te leggen.

Ik geloof in eerlijk- en openheid en daarom zal ik ook altijd eerlijk en open feedback geven aan de mensen met wie ik werk.
Dat is niet altijd even leuk, want soms ben ik erg helder, maar ik zal het altijd op een bewuste manier overbrengen.
Ik geloof dat dat de enige sleutel is naar authentiek zijn is.

Ik heb een goed inlevingsvermogen, ben een goede luisteraar en door mijn intuïtie gedreven manier van vragen stellen komen we in een gesprek snel tot de kern. Ik ben zachtaardig, open, direct en eerlijk in de omgang.

Aan jou vraag ik een toewijding om jezelf ook open en eerlijk op te stellen tijdens onze gesprekken, dit is namelijk essentieel om jouw gewenste resultaat te kunnen behalen.

Om te coachen en gecoacht te worden is er een vertrouwensband en een klik nodig. Zonder dat vertrouwen en die klik zal het niet mogelijk zijn om samen de diepte in te gaan.
Om te zien of er een wederzijds vertrouwen en die klik er tussen ons is bied ik je een:

Tot snel!

>