Adem in, adem uit: Het bevrijden van trauma met Traumarelease (BRTT) en Breathwork (TRB)

In ons leven worden we allemaal geconfronteerd met uitdagende situaties en stressvolle gebeurtenissen. Soms laten deze ervaringen diepe sporen achter, waardoor ze als een last op onze schouders blijven rusten. Het vasthouden van trauma kan leiden tot emotionele en fysieke symptomen die ons welzijn en onze levenskwaliteit beïnvloeden. Gelukkig zijn er methoden zoals Traumarelease (BRTT) en Breathwork (TRB) die ons kunnen helpen om deze onverwerkte emoties los te laten en innerlijke heling mogelijk te maken. In deze blog zullen we ontdekken wat BRTT en TRB inhouden, wanneer je ze zou kunnen overwegen, hoe ze werken en welke positieve effecten ze kunnen hebben op degenen die ze ervaren.

Wat is Traumarelease (BRTT)?
Traumarelease (BRTT) is een benadering van trauma-herstel die is ontwikkeld om mensen te helpen de negatieve gevolgen van traumatische ervaringen te verminderen. Het richt zich op het bevrijden van emotionele spanning die vastzit in het lichaam door middel van gerichte aandacht, beweging en ademhalingstechnieken. BRTT biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin individuen de ruimte krijgen om hun trauma te verkennen en los te laten, waardoor ze een weg naar genezing kunnen vinden.

Breathwork (TRB): Ademhaling als helende kracht
Breathwork (TRB) is een krachtige methode die gebruikmaakt van bewuste ademhaling om diep verbonden en transformerende ervaringen te faciliteren. Door specifieke ademhalingstechnieken te gebruiken, creëert TRB een veranderde staat van bewustzijn die helpt bij het onthullen en transformeren van vastgehouden emoties en blokkades. Dit proces kan leiden tot diepgaande emotionele, fysieke en spirituele transformaties.

Wanneer overweeg je BRTT en TRB?
Het kan nuttig zijn om TRB en BRTT te overwegen als je te maken hebt met symptomen die verband houden met trauma, zoals herbelevingen, angst, depressie, chronische stress, slaapproblemen, moeite met het aangaan van intieme relaties en een gevoel van emotionele vastgelopenheid. Als traditionele therapieën niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, kunnen TRB en BRTT nieuwe perspectieven en paden bieden naar heling en groei.

Hoe werken TRB en BRTT?
TRB en BRTT werken op verschillende manieren samen om traumatische energieën te bevrijden en het herstelproces te bevorderen. Door middel van geleide oefeningen, lichaamswerk en ademhalingstechnieken creëren ze een veilige ruimte waarin vastgehouden emoties en trauma kunnen worden gevoeld, erkend en losgelaten. Deze benadering benadrukken het belang van het bewust aangaan van de emoties en het creëren van een diepere verbinding met het lichaam. TRB en BRTT stellen individuen in staat om op een veilige manier de oorsprong en de impact van hun trauma te verkennen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe manieren ontdekken om met deze ervaringen om te gaan.

Het proces van TRB en BRTT wordt door mij begeleid, ik ondersteun de cliënt gedurende het traject. Tijdens het traject creëer ik een veilige en ondersteunende omgeving waarin de cliënt zich vrij voelt om kwetsbaar te zijn en de emoties die naar boven komen te uiten. Het is belangrijk op te merken dat TRB en BRTT geen quick-fixes zijn, maar eerder een geleidelijk proces van heling en transformatie dat tijd en toewijding vereist.

Positieve effecten van TRB en BRTT
Emotionele bevrijding
: TRB en BRTT bieden de mogelijkheid om vastgehouden emoties en trauma te bevrijden, waardoor individuen zich lichter en vrijer kunnen voelen. Het kan een gevoel van opluchting en bevrijding teweegbrengen na jarenlange emotionele last.

Vermindering van symptomen: Door het vrijgeven van opgeslagen trauma en spanning in het lichaam, kunnen TRB en BRTT symptomen zoals angst, depressie, slapeloosheid en fysieke pijn verminderen. Het creëert ruimte voor positieve veranderingen in het dagelijks functioneren.

Versterking van veerkracht: TRB en BRTT helpen individuen om veerkracht op te bouwen in het omgaan met toekomstige uitdagingen. Het vergroot het vermogen om stress te beheersen en emotioneel evenwicht te behouden, waardoor een gezonder en gelukkiger leven mogelijk wordt.

Verdieping van zelfbewustzijn: Door de diepgaande innerlijke reis die TRB en BRTT bieden, krijgen mensen de kans om zichzelf beter te begrijpen, patronen te herkennen en persoonlijke groei te stimuleren. Het opent de deur naar zelfontdekking en spirituele ontwikkeling.

Hoewel TRB en BRTT waardevolle tools zijn voor traumaheling, is het belangrijk op te merken dat ze het beste worden ervaren binnen een begeleid traject. Daarom is het niet mogelijk om losse sessies in te plannen, maar wordt de methodiek aangeboden als een traject om maximale voordelen te behalen.

In een wereld waarin het dragen van trauma een last kan zijn die ons belemmert, bieden Traumarelease (TRB) en Breathwork (BRTT) hoop en mogelijkheid tot genezing. Door bewust adem te halen en de innerlijke reis aan te gaan, kunnen we de last van het verleden loslaten en ruimte creëren voor persoonlijke groei en welzijn. TRB en BRTT zijn krachtige methoden die ons in staat stellen om ons emotioneel bevrijd te voelen, symptomen te verminderen, veerkracht op te bouwen en een dieper zelfbewustzijn te bereiken.

Dus, als je worstelt met de gevolgen van trauma en op zoek bent naar een weg naar heling, overweeg dan om bij mij een traject te gaan volgen waarbij TRB en BRTT een belangrijk onderdeel zijn.. Door je open te stellen voor de mogelijkheden van deze benaderingen, kun je een transformerende reis beginnen naar een leven van meer vrijheid, veerkracht en welzijn.

Neem contact met me op voor meer informatie over mijn trajecten en hoe TRB en BRTT kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke helingsproces. Samen kunnen we werken aan het loslaten van trauma, het herstellen van balans en het omarmen van een toekomst vol potentieel en welzijn.

Remember, adem in, adem uit, en geef jezelf de kans om te helen en te groeien.

Mocht je meer willen weten over de opleiding die ik heb gevolgt, bekijk dan de website van Inner-Journey.

Wil je aan de slag met mij?
Boek dan een gratis sessie door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.