Een reis naar innerlijke genezing: hoe deze therapieën kunnen helpen bij het verwerken van trauma en persoonlijke groei

Trauma kan een diepgaande impact hebben op ons leven en onze geestelijke gezondheid. Het kan leiden tot angst, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere negatieve gevolgen. Het is daarom belangrijk om effectieve therapieën te vinden om trauma te verwerken en emotionele genezing te bevorderen.

Een holistische benadering van therapie kan een krachtig middel zijn om trauma te verwerken en persoonlijke groei te bevorderen. De combinatie van traumarelease therapie, ademwerk, reïncarnatie- en regressietherapie is een voorbeeld van zo’n holistische benadering. Deze therapieën richten zich op het verlichten van spanning in het lichaam, het kalmeren van het zenuwstelsel en het verkennen van vorige levens en/of onbewuste herinneringen.

In deze blog ga ik dieper in op de effecten van deze therapieën op de cliënt. Ik zal bespreken hoe deze therapieën kunnen helpen bij het verminderen van klachten, het verwerken van trauma, het verhogen van zelfbewustzijn en het versterken van persoonlijke groei. Ik hoop dat deze blog je zal informeren over deze holistische benadering van therapie en je zal aanmoedigen om deze therapieën te verkennen als je worstelt met trauma of persoonlijke uitdagingen.

Laten we eens kijken naar de effecten van deze verschillende therapieën op de cliënt.

Traumarelease therapie (BRTT)

Traumarelease therapie, ook wel bekend als BRTT (Body Release Trauma Therapy), is een techniek die gericht is op het vrijmaken van fysieke spanning die is ontstaan als gevolg van trauma. Het idee is dat het lichaam onbewust vasthoudt aan de energie van het trauma en dat dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals lichamelijke pijn, angst, depressie en slaapproblemen.

BRTT is gericht op het loslaten van deze vastgehouden spanning door middel van lichaamswerk, zoals zachte aanrakingen en bewegingen. De therapeut helpt de cliënt om zich te ontspannen en bewust te worden van de spanning in het lichaam. Door dit bewustzijn kan de cliënt de spanning geleidelijk loslaten en zich beter voelen.

Ademwerk

Ademwerk is een holistische therapie die gericht is op het herstellen van de natuurlijke ademhaling van het lichaam. Veel mensen ademen onbewust oppervlakkig en snel, wat kan leiden tot spanning en stress. Ademwerk is gericht op het leren ademen op een ontspannen, diepe en ritmische manier.

De therapeut helpt de cliënt om bewust te worden van zijn/haar ademhaling en om deze te vertragen en te verdiepen. Door dit te doen, kan de cliënt zijn/haar zenuwstelsel kalmeren en meer ontspanning ervaren. Ademwerk kan ook helpen bij het loslaten van onderdrukte emoties en het verwerken van trauma.

Reïncarnatie- en regressietherapie

Reïncarnatie- en regressietherapie zijn vormen van therapie die gericht zijn op het verkennen van vorige levens en/of onbewuste herinneringen uit dit leven. Het idee is dat onverwerkte ervaringen en emoties uit het verleden kunnen leiden tot psychische en lichamelijke klachten in het heden.

De therapeut begeleidt de cliënt om in een diepere staat van ontspanning te komen, waarbij de cliënt toegang krijgt tot herinneringen en ervaringen die anders niet bereikbaar zouden zijn. Door deze ervaringen te verkennen en te verwerken, kan de cliënt meer inzicht krijgen in zichzelf en zijn/haar gedrag en emoties beter begrijpen.

De effecten van deze therapieën op de cliënt

Combinatie van deze therapieën kan verschillende positieve effecten hebben op de cliënt. Hier zijn enkele mogelijke effecten:

 1. Vermindering van klachten:

  Deze therapieën kunnen helpen bij het verminderen van lichamelijke en psychische klachten, zoals pijn, angst, depressie en slaapproblemen.

 2. Verbetering van de levenskwaliteit:

  Door het verminderen van klachten en het verkrijgen van meer inzicht in zichzelf, kan de cliënt een betere kwaliteit van leven ervaren.

 3. Verwerking van trauma:
  • Door het loslaten van vastgehouden spanning in het lichaam, het kalmeren van het zenuwstelsel en het verkennen van vorige levens en/of onbewuste herinneringen, kan de cliënt traumatische ervaringen beter verwerken.
  • Verhoging van zelfbewustzijn: Door de combinatie van deze therapieën kan de cliënt meer inzicht krijgen in zichzelf en zijn/haar emoties en gedrag beter begrijpen. Dit kan leiden tot een verhoging van zelfbewustzijn en zelfacceptatie.
  • Versterking van persoonlijke groei: Deze therapieën kunnen de cliënt helpen bij persoonlijke groei en ontwikkeling. Door het verkrijgen van inzicht en het verwerken van trauma kan de cliënt meer zelfvertrouwen krijgen en zichzelf beter begrijpen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de effecten van deze therapieën op de cliënt kunnen variëren. Iedereen is uniek en zal anders reageren op deze therapieën. Het is daarom belangrijk om een therapeut te vinden die goed bij de cliënt past en om open te staan voor de therapieën en het proces.

Conclusie

De combinatie van traumarelease therapie, ademwerk, reïncarnatie- en regressietherapie kan verschillende positieve effecten hebben op de cliënt. Deze therapieën kunnen helpen bij het verminderen van klachten, het verwerken van trauma, het verhogen van zelfbewustzijn en het versterken van persoonlijke groei.

Op het moment van het schrijven van deze blog ben ik nog bezig met de opleiding tot reïncarnatie- & regressietherapeut, echter zal ik binnenkort starten met het geven van (oefen)sessies mbt deze vorm van therapie. Hou het aanbod op deze website in de gaten of neem contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.