BRTT: De sleutel tot het loslaten van traumatische spanningen

Ademwerk en Traumarelease (BRTT) zijn twee technieken die steeds meer aan populariteit winnen als het gaat om het omgaan met stress en traumatische ervaringen. In deze blog zal ik uitleggen wat ademwerk en BRTT zijn, en wat de voordelen kunnen zijn van het toepassen van deze technieken.

Ademwerk

Ademwerk is een verzamelnaam voor verschillende ademhalings- en meditatietechnieken die gericht zijn op het bevorderen van ontspanning, het verminderen van stress en het vergroten van het bewustzijn. Door specifieke ademhalingstechnieken toe te passen, kun je een diepe ontspanning ervaren en de verbinding tussen lichaam en geest versterken. Het doel van ademwerk is om je bewustzijn te vergroten en je te helpen diepere lagen van jezelf te ontdekken.

Traumarelease

Traumarelease is een methode waarbij je op een veilige en gecontroleerde manier spanningen en emoties loslaat die zich in je lichaam hebben vastgezet als gevolg van traumatische ervaringen. Deze spanningen kunnen zowel fysiek als emotioneel zijn en kunnen leiden tot symptomen als chronische pijn, angst, stress en depressie. BRTT combineert verschillende technieken, waaronder ademwerk, lichaamswerk en bewustzijnsoefeningen, om deze spanningen los te laten en het lichaam en de geest te helen.

Voordelen van ademwerk en BRTT
  1. Vermindering van stress en angst

Ademwerk en BRTT kunnen helpen om het zenuwstelsel te kalmeren, waardoor je stress- en angstniveaus kunnen afnemen. Door regelmatig ademwerk te doen, kun je leren om je ademhaling te gebruiken als een tool om te ontspannen en jezelf te kalmeren in stressvolle situaties.

  1. Betere nachtrust

Ademwerk en BRTT kunnen ook helpen om een betere nachtrust te krijgen. Door te ontspannen en stress te verminderen, kun je makkelijker in slaap vallen en dieper slapen. Daarnaast kan ademwerk ook helpen om slaapproblemen zoals snurken en slaapapneu te verminderen.

  1. Verbeterde emotionele regulatie

BRTT kan helpen om emoties beter te reguleren en te verwerken. Door trauma’s los te laten en spanningen in het lichaam vrij te geven, kun je meer ruimte creëren voor positieve emoties en beter omgaan met negatieve emoties.

  1. Verhoogde creativiteit en intuïtie

Ademwerk kan helpen om de verbinding tussen lichaam en geest te versterken, waardoor je meer ruimte krijgt voor creativiteit en intuïtie. Door regelmatig ademwerk te doen, kun je leren om meer in contact te komen met je innerlijke zelf en beter luisteren naar je intuïtie.

  1. Verbeterde fysieke gezondheid

Ademwerk en BRTT kunnen ook helpen om de fysieke gezondheid te verbeteren. Door diep adem te halen, kan je de zuurstofopname in je lichaam verbeteren, waardoor je meer energie krijgt en je fysieke prestaties verbeteren. Bovendien kan het verminderen van stress en spanning in het lichaam leiden tot een betere bloedsomloop, wat kan helpen om de gezondheid van het hart en de bloedvaten te verbeteren.

Conclusie

Ademwerk en BRTT kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om stress en traumatische ervaringen te verwerken en te helen. Deze technieken kunnen helpen om stress en angst te verminderen, beter te slapen, emotionele regulatie te verbeteren, creativiteit en intuïtie te verhogen, en de fysieke gezondheid te verbeteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze technieken niet geschikt zijn voor iedereen en dat het belangrijk is om een professional te raadplegen als je deze technieken wilt toepassen als onderdeel van een traumabehandeling of andere vorm van therapie.

Wanneer je bij mij het traject gaat volgen, zal ademwerk en BRTT hier een onderdeel van zijn.
Wil je er meer over weten en of ik jou kan ondersteunen met je hulpvraag, boek dan een gratis sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.